Om oss

2012 blev vårt kennelnamn Wildhjerta godkänt av FCI och SKK. Mina framtidsplaner är att förhoppningsvis kunna avla på fransk bulldogg. För trevlig, stabil, sund, aktiv och frisk fransk bulldogg.

Följ oss gärna på instagram som kennelwildhjerta eller genom vår sida på Facebook

Vår tanke är att föda upp friska, sunda, aktiva och mentalt stabila fransk bulldogg.

En hund ska kunna vara en hund, tycker vi. Kennelnamnet kommer från bland annat från tanken att hundar har ett vilt hjärta, ett rovdjurs hjärta. Att de härstammar från vargen och inte är någon ägodel eller prydnadsak. Att de är levande, tänkande varelser med känslor och behov som vi måste tilgodose.

Och vi som föder upp hundar måste ta vårt ansvar. Vi har tagit hunden från naturen och in i vårt samhäller och in i våra hus. Vi människor har avlat fram hundarna till det de är och det är vi som måste se till att det föds friska, sunda individer utan hälsoproblem.

Fransk bulldogg är en ras där bland annat huvudets form, speciellt nospartiet, skiljer sig mycket från ursprungsformen. Kortnosade hundar där vi älskar deras speciella drag, men deras utseende får aldrig överskugga tex andning. Jag vill därför inte ha alltför korta nosar, och näsborrarna ska vara fina och öppna tex. Även tex franska bulldoggens rygg och kompakta kropp är komplext. Samtidigt som man vill bibehålla rasens typ måste man få fram valpar som klarar av ett hundliv, utan att drabbas utav allvarliga diskbråck etc.

Hittills så har vi bara frallor med bra eller mycket bra andning. De orkar att gå promenad, leka och härja utan att snarka högt, spy eller bara ramla ihop i en hög av syrebrist. Skulle vi få en fralla som växer upp till en individ med dålig andning så skulle vi ej låta den gå i avel. 

Den mentala biten så ska hundar fungera i samhället, samtidigt som de ska ha sina speciella rastypiska drag. 

Rasen är social, vill vara med familjen, är aktiva och har lite vakt i sig. Clowner i charmigt format.

Alla hundar kan bli krävande och ”för mycket”. Men blir människorna, alltså matte/husse ledare för flocken så kan många problem undvikas och man kan njuta av sin hund på ett helt annat sätt. Jag är utbildad Dog Listner och kan hjälpa och ge råd till hundägare. 

Jag är följer riktilinjerna i JFIDL och jobbar enligt metoden amichien bonding. 

Har du problem med din hund eller vill utveckla er relation, hör av dig.

kennelwildhjerta@gmail.com  eller 0761891192 

JAN FENNELLs webbplats.

Drar din hund i kopplet? Bra träningstips: http://youtu.be/Z8cPkTh7Y3k